Ботьо Ботев: Убийството винаги е жестоко, да лишиш от живот човек е брутално и нагло

Случаи като убийството на 7-годишната Кристин в Сотиря не е рядкост в криминалната практика. Това каза в „Тази сутрин” Ботьо Ботев – бивш шеф на отдел „Убийства” в МВР.

 

По думите му, обвиненият за тежкото престъпление Мартин Трифонов е имал действия и поведение, които са се отличавали от неговите връстници.

 

Ботев припомни друг случай от Ботунец, където е било изнасилено и убито 4-годишно дете. Тогава извършителят не е бил известен и само заради съдействието на граждани е бил открит.

 

Криминалистът допълни, че показанията на Трифонов, че е употребил алкохол и енергийна напитка преди да извърши престъплението, говорят, че той сам иска да оправдае поведението си.

 

„Той не осъзнава това, което е правил, ако го осъзнава – не оценява нещата, защото да посегнеш на дете е абсурдно. Не може да се търси оправдание в такива действия. Той е вменяем и в момента осъзнава какво е извършил”, посочи Ботев.

 

Според бившия шеф на отдел „Убийства”, практиката показва, че е трудно МВР да следи хора, които могат да проявят подобна агресия заради проблеми в детството си.

 

Ботьо Ботев коментира и убийството край Негован и намерените останки от тела на мъж и жена. „Едно убийство винаги е жестоко, независимо от самия акт – да лишиш от живот човек е брутално, нагло и жестоко”, заяви криминалистът.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар