Борисов: Съжалявам за това, което се е случило в Пловдив. Мъчно ми е за всеки един човек

Провели сме днес много разговори и България се е присъединила така, както и на предишния съвет към 25-те държави, които считаме, че върховенството на закона е обвързано с европейските средства. Това заяви премиерът Борисов във видео включване във Фейсбук преди началото на участието си във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет

 

Имаме разпределението на заболяването в Европа, има и по-тъмни цветове от нас, показа карта Борисов.

 

Ако сме стрикнни, дисциплинирани и съхранявяаме чувството за самосъхранение на хората, можем да преодолеем по възможно най-лекия начин тази криза. Не на последно място, съжалявам за това, което се е случило в Пловдив. Мъчно ми е за всеки един човек, заяви още Борисов.

 

„Многогодишната финансова рамка и действията на ЕС в отговор на пандемията са двете ключови теми, по които България ще заяви позицията си днес„, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът изтъкна, че страната ни има ясна и последователна позиция относно европейския бюджет, приемайки, че върховенството на закона е толкова важно, че да бъде обвързано с европейските фондове, съобщиха от правителствената информационна служба.
 
По отношение на европейската координация в отговор на пандемията премиерът Борисов приветства предложението за изграждане на Европейски здравен съюз, който ще позволи ЕС да бъде по-подготвен за в бъдеще при евентуални други здравни кризи.
 
Министър-председателят Борисов акцентира също върху общия подход на европейските лидери и ЕК относно ваксините, който ще осигури на европейските граждани бърз достъп до достатъчно на брой безопасни и безплатни ваксини, които да се използват доброволно.

„Всички заедно, солидарно не само участваме в плащането на ваксините, но и по начина, по който да бъдат справедливо разпределени възможно най-бързо“, заяви премиерът Борисов и добави, че се водят разговори, така че страната ни да е готова, ако са необходими фризери, в които ваксина да се съхранява при много ниска температура.
 
Премиерът Борисов специално обърна внимание на спазването на противоепидемичните мерки. „Ако сме стриктни и дисциплинирани, можем да преодолеем по възможно най-лекия начин тази криза“, категоричен беше българският министър-председател.

 

„>


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар