Борисов: Страхотно изборно законодателство – ще джуркаме топчета за председател на ЦИК

Борисов посреща новата доставка на ваксини. Искам да благодаря на ЕК.

 

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно със здравния министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов посрещнаха новите дози от ваксината на „Пфайзер-Бионтех“.

 

„Тук сме, за да благодаря още веднъж на ЕК. Сега пристигат 274 хиляди ваксини. Ако по 20 хиляди на ден се ваксинират, на месец 600 хиляди. А трябва повече, на макс да се мобилизила системата“, посочи Борисов.

 

България вече е влязала в зоната на „ниско рисковите държави“ според института „Роберт Кох“, обяви Борисов. Когато института Робърт Кох ни вади от списъка, можем само да ги оставим да си коментират, отбеляза той.

 

От тази нощ ние сме в нискорисковите държави и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво. Пускане на SMS, фризьорски салони затворени. Ние сега сме с Австрия, която от октомври е в пълен локдаун. С чест можем да кажем че сме приключили третата върна, каза още премиерът в оставка.

“Какви усилия бяха да стигне това до тук. Не мога да схвана тази къса памет“, възмути се премиера.

“Представете си с този риск който поех какво щеше да стане, ако тази вълна беше отишла над 6 хиляди заболели, както в Турция. Сега се сравняваме с Белгия, Дания, Гърция“, допълни той.

“Много ни ядоха ушите и Мутафчийски винаги започва брифингите с какво са казали от “Робърт Кох“. Защото да извадиш от другите държави ваксините, да дойдат в България, е много трудно и затова ги подкрепих вчера, Урсула, Сасоли, Юрова и виждате, че реакция от другите нямаше“, коментира още Борисов.

 

“Граничарите, само за последните 3 дни имаме над 300 опита за преминаване на нелегални мигранти. Имаме нулева миграция и с усилията на нашите славни граничари. Нека утре тези, които ще правят служебното правителство, партньорите много гледат за изказванията и помнят“, отбеляза премиерът.

“Сутринта слушах една доцентка, възпитана жена при Росен Плевлениев беше. Оплете се, че били решени проблемите в чужбина, но не знам какви мандати има в чужбина за избирателния район. Питах ги моите от парламента колко депутата ще влязат, а то няма.

 

Исках да питам и г-жа Антоанета Стефанова, да чуя интервюта с нея, като мой заместник, какви теми би засегнала. Чух тази госпожа да казва, че била смесена система за гласуване с машини и хартия, а там г-жо доцент, ясно е казано, че е само с машини. Ама сега за чужбина където най-много говореха нямало да има машини“, коментира Борисов промените в Изборния кодекс.

“Чух още доста неща, че навсякъде трябвало да има хартия. Бюлетините се печатат в БНБ, но протоколите при един мастит депутат от БСП. Сега проблемът бил в броенето, но никой не знае как и къде ще има видеонаблюдение. От къде и кога ще купят камери? Те в желанието си да мъстят се сговарят“, продължи той.

“Естествено, че председател на ЦИК трябва да е победилата партия, но ако не се договорят, а те ще го направят, ще вземат една сфера и ще джуркат и на който му се падне председател. Страхотно изборно законодателство – ще джуркаме топчета за председател“, допълни Борисов.

 

Помня на мажоритарните избори – от 31, ние взехме 28. Каквото искат да правят, ние се готвим при всякакви правила, съдията колкото и да ти пречи, ако си добър, ще победиш. Отсега ви казвам, че председател ще бъде от партията на депутата Трифонов и заместник от някоя от другите партии“, каза той.

„Всеки ден чакам да ни освободят. Не знам какво още искат да си направят, всички знаят, че отиват на избори, а парламентът си приема разни работи. Предполагам, че нарочно ще го бавят, за да приемат още неща, да задължат бюджет, а без да знаят от къде ще ги вземат. За 7 млрд. са си внесли закони за няколко дни, но кой ще го изпълнява?

 

По време на служебното правителство над 100 милиона не влязоха“, посочи Борисов.

„Винаги съм бил за стабилна държава. Аз съм за диалог и разбирателство, но всичко е в техни ръце“, обърна се Борисов към симпатизантите на ГЕРБ.

“Как за една седмица всичко това го направиха – за спецсъда и покуратурата. Утре могат да направят правителство за 15 дни, да направят каквото искат. Носят си отговорност затова, след 15 дни подават оставка и отиваме на предсрочни избори.

 

Що е това нахалство – да приемат закони и да не правят правителство. За 4 години никой не ме е питал откъде ваксини, границата как сме опазили. Пожелавам успех и на другите“,  завърши Бойко Борисов.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар