Борисов: Работното ми място е по строежите

Премиерът Бойко Борисов за пореден ден инспектира на живо строителството на пътна отсечка заедно с регионалния министър Петя Аврамова и министъра на финансите Кирил Ананиев. „Нашето работно място е по строежите“, категоричен е министър-председателят. Той отново изрази мнение, че ако беше лесно, другите вече да са го направили, без да конкретизира за какво точно говори.

„Вместо само да приказват и да хвърлят храната по… Вместо да отидат да кажат: „Ето една палета с яйца за Бойко и Петя“…А как се произвежда едно яйце, как се гледат кокошки“, продължи да се възмущава Борисов.

По-рано през деня премиерът и министри разговаряха с Пламен Димитров от КНСБ и Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“. Сбирката бе в пусто поле под дъжда, а Борисов обяви, че намиращата се зад гърба им нива ще стане седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“.

По думите на Кирил Ананиев в проектобюджета е предвиден ръст на пенсиите догодина в общ размер над 1,8 милиарда лева. Минималната пенсия трябва да бъде увеличена от 250 на 300 лева. 10-процентен ръст в две стъпки е предвиден за пенсиите под линията на бедността (между 300 и 369 лева). Пенсиите над 369 лева ще бъдат увеличени с 5%. Не се предвижда увеличение на максималния осигурителен доход, уточни още Ананиев.

Предвиждаме 10% увеличение на доходите – така, както през всичките години. 360 милиона лева са за увеличение на учителските заплати, добави Борисов.

Сега

segabg.com

Твоят коментар