Борисов пак се хвали с 50 лв. за пенсионерите, докато под прозорците му бият и обгазяват протестиращи

От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, които осигури правителството в подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук след заседанието на правителството, предаде epicenter.bg.

„Новината“ Борисов съобщава за енти път, като не пропуска да се хвали на фона на масовия протест под прозорците на правителството с искането за оставката му.

„Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври месец на 2 120 000 пенсионери. С до 30% увеличаваме заплатите на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса. Те ще получат повишението до края на настоящата седмица. За целта отпуснахме допълнително над 5 милиона лева. С над 30% ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември“, написа още премиерът.

Нямаш ли поне малко достойнство, питат риторично хора в мрежата.

Докато напрежението пред новата сграда на парламента расте и сблъсъците между полиция и протестиращи стават спорадични, но настояванията за оставка на правителството и на главния прокурор не стихват, Борисов говори и за природен газ. Ето какво написа той в профила си във Facebook, предава actualno.com:

„С 20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“, в която страната ни е заедно с още 11 европейски държави. Инициативата е изключително важна платформа за регионално сътрудничество с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.

Инвестирайки в „Три морета“, разкриваме огромни възможности за разгръщането на ключови проекти. В този контекст само преди няколко дни българската държава стана собственик на 20% от терминала за втечнен газ край Александруполис в Гърция, което е силен знак за активното изграждане на газопроводите по вертикалата Юг-Север.

Участието на България в инициативата „Три морета“ е геостратегическо и още по-силно затвърждава важната роля на България в региона. Затова националната координация на формата от българска страна ще бъде на много високо ниво“.

Твоят коментар