Борисов инспектира новия храм в Габрово (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов инспектира новия храм в Габрово „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа Фейсбук.

Министър-председателят бе посрещнат от свещеника в новоизградения храм. В празничния за християните неделен ден Бойко Борисов спази традицията на влизане в църквата да се прекръсти.

 

„Тази църква е нова и не сме откривали храм от повече от 100 години“, каза свещеникът.

Премиерът припомни, че миналата седмица е бил в нов храм в Ловеч, а преди това и в новите сгради на манастир край Кърджали. Свещениците му благодариха за подкрепата и отчетоха, че е един от малкото управляващи, които не забравят църквата.

 

„Вярата и учението са важни, за да бъдем по-добри и човечни. Затова и на мюсюлманите помагаме и мислим еднакво за всички граждани“, каза Борисов.

След това премиерът посети и язовира, който захранва града и Томислав Дончев обяви, че той е пълен и няма опасност от безводие. Борисов отсече, че трябва да бъде осигурено и финансиране за решаване на водните проблеми и на Севлиево и околните села. До момента са били отпуснати 10 млн. лв., с които частично е осигурена вода за Севлиево, но и тя не е достатъчна. Затова са готови нови три проекта за града и по-малки населени места, които окончателно ще решат кризата. Те са на обща стойност 14 млн. лв. отчете Томислав Дончев. С тях е и кметът на Габрово Таня Христова.

„Има много села, в които не се разходва разумно водата и трябва хората да свикнат, че вече не вали като едно време“, заяви Борисов.

„Недоволни винаги ще има и щом могат да си изразяват недоволството, значи има недоволството. А родителите им на сегашните недоволни едно време ни спазваха и дори един виц не можехме да кажем срещу властта. Сега са на площада и си казват когато, където и каквото искат“, каза Борисов.

Кметът на Габрово заяви, че чакат се нетърпение и достигането на магистрала „Хемус“ до града, защото ще се съживи икономиката. Томислав Дончев припомни, че в града и региона има много ниска безработица и куп работещи производства.

Борисов пък напомни, че „къртиците“, които са копали метрото в София, ще копаят и тунелите в района на Габрово, а след това много му се иска да се започне и строежа на тунел на Петрохан.

Премиерът припомни също, че кметовете трябва да оказват контрол за превенция на коронавирусната епидемия, тъй като броят на заразените расте и не бива да прехвърля определени стойности, над които здравната система ще се задъхва. „Затова и увеличихме парите на социалните работници и помагаме и на бизнеса в тази криза“, припомни Борисов.

 

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар