Борисов: Европа и светът са в криза, а българското производство расте! На прав път сме!

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г.

 

Това написа във „Фейсбук“ премиерът Бойко Борисов.

 

И добави: „Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС.

Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа.

Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава.

 

Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи.

 

Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!“, заключи той. 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар