Борисов даде срок до 27 март проблемите на тол системата да бъдат решени

„В рамките на 7% комисионна за доставчиците на услугата или се оправяте, или не тръгва тол системата. Толкова“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на спешно свикана среща с превозвачите в Министерския съвет.

И сега в рамките на тези 7% трябва да се свърши всичко. Ако не свършите в рамките на тези 7 % няма тол система. Ясен ли съм“, обърна се министър-председателят към шефа на тол системата проф. Асенов.

Като контра на недоволството на превозвачите премиерът Борисов заяви, че днес макроикономическите данни ни дават като най-добри в Европа.

„Финансово и икономически сме по-стабилни от Германия и Холандия, ние вместо туй да си говорим ме занимават с 2 лева, 5 лева“, негодува министър-председателят.

Технически в рамките на 25 дни можем ли да се справим, запита Борисов и даде срок до 27 март всичко да се направи.

 

„Молбата е ми е преди да се направи, да се заговори за протести, за недоволство, обадете ми се. Няма случай да не съм ви приел. Ето сега се върнах, затова ви приемам сега. Иначе аз щях да дойда на кръглата маса, да ви чуя там и това щяхме да си го спестим. Това са ни условията. Това са ни сроковете, съвместно действаме, за да можем парите, които се акумилират да отиват пак за пътна безопасност. Много неща трябва да се направят. Виждате мантинелите, двойни“, каза премиерът Бойко Борисов на превозвачите.

Той обясни, че това е целта на тол системата и обясни, че например на Южната дъга ще са две мантинелите, да има шумяща маркировка.

Към момента освен един GPS доставчик нито един друг от GPS доставчиците няма сключен договор с националните доставчици, алармираха превозвачите по време на срещата с премиера.

Ако не се свърши работа, ще бъдат сменени доставчиците, увери Бойко Борисов превозвачите. Те от своя страна (транспортният бранш – б.р.) декларираха, че са „за“ тол системата, искат да плащат, но някой на техен гръб искал да изкара доста пари.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар