Борисов в Кърджали: Ние строим, протестиращите не казват какво предлагат, само връзват бесилки

Ние строим, възстановяваме църкви, ремонтираме джамии,  протестиращите не казват какво предлагат, само връзват бесилки, обобщи ситуацията в страната премиерът Бойко Борисов.

 

„Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Винаги, когато нещо са искали и предлагали от протести, ние сме ги приемали и изслушвани и сме им помагали. Но тези провокатори, които хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, са нещо друго и сред тях безспорно има платени. Трябва да се прави разлика между едните и другите. Но сме се събрали на манастира и не искам да говоря за мафия“, заяви премиерът Бойко Борисов в Кърджали.

Това е първото публично появяване на Борисов пред медиите след събитията от 2 септември и сблъсъците протестиращи – полиция.

 

Преди седмица той подкара джипа си и отиде на инспекция, но тогава не коментира протеста, а говори за успехите на кабинета в борбата с коронавируса. Преди три дни пък каза, че мафията му иска оставката, но отново на събитие, на което нямаше медии.

 

След като отговори на въпросите на медиите, Борисов се смеси с множеството и дълго се снима със свои симпатизанти.

 

Пред журналистите в Кърджали Борисов обясни, че с коментара си, че мафията се опитва да свали правителството не е имал предвид, че всички участници в протестите са част от нея.
„Вие взимате едно изречение“, скастри медиите той.

И продължи: „Винаги съм заявявал, че уважавам протестите на хората. Безспорно е, че тези, които къртиха София и хвърлиха бомби, са провокатори. Безспорно е, че има платени сред тях. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, към другите – неприязън, която никога няма да спре.“

 

„Нека да чуем как искат да управляват, а не да показват бесилки и ковчези“, посочи министър-председателят.

 

„Безспорно е, че тези провокатори, които къртиха София и хвърлиха бомби, са платени. Трябва да се прави разлика между едните и другите. Към едни изпитвам уважение, към другите неприязън“, каза Борисов.

 

Премиерът и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участваха в тържественото освещаване на манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в родопския град.

 

БСП не могат да си направят собствените избори, а искат да правят национални, нападна социалистите лидерът на ГЕРБ.

 

„Манастирите и църквите винаги са били важни за нас. Това е един от начините да имаме и етническа толерантност. Не случайно България е давана за пример, защото даваме и за църквите, и за джамиите, и така всички се чувстват еднакво уважавани“, каза Борисов в началото на изложението си пред медиите.

 

„Всички, които са там от партиите, са провалени партийци“, подчерта Борисов, а по повод изслушването в ЕС.

Отбеляза, че е имало и огромни критики срещу Румен Радев. „Едните говарят с ЕНП, другите – със социалдемократите. Виждате и в БСП какво се случва днес – обвиняват се в лъжи и фалшификации на вътрешните им избори“, отчете Борисов.

 

На въпрос за полицейското насилие министър-председателят подчерта, че винаги е искал строги наказания за полицаите превишили правомощията си. „Видяхте с каква ярост бяха атакувани полицаите. Нито едно е правилно, нито другото. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите“, каза още премиерът, обръщайки се към медиите.

По повод изслушването в Брюксел Борисов каза, че е имало критики и към Радев. „В ада на българския казан няма охрана, едните топят мен, ние топим Радев. Едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите“, продължи Борисов.

„Ние правилно управляваме пандемията, всичко работи, народа не усеща. Мерките в другите страни са такива каквито бяха при нас март“, изтъкна министър-председателят.

Борисов бе попитан и дали има дете от Борислава Йовчева, на което категорично отвърна: „Не, не ме занимавайте с глупости“.

 

Премиерът Бойко Борисов участва в тържественото освещаване на манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали. Организатор е Пловдивската митрополия.
Новата постройка беше осветена от Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, който донесе от Кръстова гора частица от Светия кръст.

На тържественото освещаване присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Новопостроената сграда на средновековния манастир в кърджалийския квартал „Веселчане“ има поклоннически килии, трапезария, кухня и помощни помещения.
Строителството, което държавата финансира с 1 млн. лв., започна преди 3 години.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар