Борисов: Ваксинирането ще стане като санирането

 

Премиерът Бойко Борисов, заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов, инспектира център за разпределение на пациенти с COVID-19.

Ваксините ще са като санирането. Като видяха хората колко е хубаво санирането, сега кметовете само за това питат – кога ще продължи санирането. Същото и с ваксината, заяви премиерът.

Все повече информация идва, ще дойдат различни ваксини, за да може личните лекари да преценят коя е най-подходяща за пациентите им, допълни той.

Мерките бяха много навременни, максимално щадящи хората, по никакъв начин не ги затрудниха. Натискът върху интензивните отделения спадна и огромната радост е, че оздравелите са повече от заразените, категоричен е Борисов.

Ваксинирайте и Мангъров публично, призова премиерът.

Министър Ангелов заяви, че предстои изграждане на параклис освен, за пациентите на болниците и за жителите на квартала.

Параклисът веднага да се направи, отсече Борисов.

Църквата също подкрепя ваксинираното. Владиците разбират, че спасението на България минава през ваксинирането, допълни той.

Според министър Ангелов, 699 са ваксинирани вчера, най-много в Пловдив, София и Бургас. Няма данни към настоящия момент при някой от ваксинираните да са се проявили странични реакции, заяви министърът.

Твоят коментар