Болката на една сурогатна майка: „Никога няма да забравя детето, което родих.“

Преди няколко години, броени месеци преди да родя, съпругът ми ме напусна. Остави ми известна сума и изчезна с любовницата си. Ето как на 23 години, се оказах самотна майка. Не беше лесно да отгледам сама сина си, но въпреки бедността и лошите условия успях да се справя. Нямах близки и не очаквах помощ от никой. Точно когато бях най-отчаяна, веднъж се натъкнах на следната реклама в социалните мрежи: “ Търсим сурогатна майка. Плащаме добре.“

За мен това не просто бяха много пари, а изход от мизерията, в която живеехме със сина ми. Обадих се на посочения телефон и след няколко дни се срещнах с хората. Бяха младо семейство, с което се харесахме от пръв поглед. За известно време се преместихме със сина ми в къщата, която те наеха за мен. Животът ни започна да се подобрява: имахме плодове и зеленчуци, пари за дребни разходи, не мислехме какво ще ядем утре. Бременността и раждането минаха благополучно.

Въпреки че лекарите се опитаха да ме разубедят, прегърнах новороденото за няколко минути, после го подадох на биологичната му майка. Никога повече не ги видях. Два месеца по-късно със спечелените пари си купих собствено жилище. Записах сина си на детска градина, а аз започнах работа. Сега живеем добре, но почти всеки ден мисля за детето, което родих. Сърцето ме боли за него. Все още вярвам, че сурогатните майки са ангели, които помагат на бездетните семейства да имат рожба. Но не всяка жена може да се справи. Тежко е физически и морално, трябва да имаш огромна сила, за да откъснеш от себе си детето, на което си дала живот.

Твоят коментар