Бойко Борисов: Предлагам ви мир!

„Имате ли по-опитен от мене. Някой, който да се е справил с три кризи – т.нар.гръцка криза или миграционната криза или пандемията“ пита риторично Борисов.
Много се радвам, че влизат много партии в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност, заяви премиерът

Четири часа след обявяването на първите прогнозни резултати от парламентарните избори и очертаващата се поредна победа за ГЕРБ, премиерът и лидер на партията Бойко Борисов направи обръщение към избирателите и съперниците си във вота, предаде dir.bg

То бе излъчено на живо в профила на министър-председателя във Фейсбук. Борисов започна с благодарности:

„Благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с изборния процес. Свършиха огромна работа. За около година купихме за над 45 милиона машини за машинно гласуване за много пари. За съжаление, какво стана? Огромната част от хората не искат да гласуват на тях. Неслучайно и холандският премиер ми каза: „Бойко, ние купихме такива машини, едни избори проведохме на тях“. И друга такава държава в Европа няма.

Трябваше, за да отговорим, че изборите са максимално прозрачни и честни, да имаме и машини. Това наложи огромна работа за много хора“ да ги сертифицират, произведат, закарат. Мисля, че заслужават голяма благодарност. Имаме поне още няколко дни, в които ще се обобщават резултатите. В кои градове, колко, колко от образованите, необразованите са гласували за отделните партии. Това също е важно.

Искам да си благодаря и на моята партия, разбира се и на колегите от СДС. Моята партия доказа, че и без втори, трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. Евала им казвам, защото за първи път работихме така, както трябва да работи една партия: мощна изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани. За пети пореден път печелим парламентарни избори, каза още той.

Когато направихме ГЕРБ нямахме алтернатива, както и до ден днешен. Разбирам тези, които искат да говорят от името на народа. Те и 25 процента не са много, но ако имаш 5 или 9 процента и говориш от името на народа е доста смешно. И аз именно затова днес благодаря на моята партия. След няколко дни разбира се ще благодарим на суверена – народа.

Някои казват, че много били партиите. Напротив. За мен е най-добре е да има голяма представителност в парламента. Защото там се правят политики. Чувам за изказвания – важното е Борисов да го няма. Разбира се и без петел ще съмне. И без Борисов. Имате ли по-опитен от мене. Някой, който да се е справил с три кризи – т.нар.гръцка криза или миграционната криза или пандемията. И вижте нашите резултати сега в пандемия.

Но предстоят най-важните месеци. Знам какво говоря и каква отговорност нося.

Много се радвам, че влизат много партии в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност. Но вие сами няма да се справите, нямате експертиза. А ние имаме огромен потенциал. И вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не може тази година, тези последни 8 месеца от нея да бъдем толкова консолидираме, защото светът, Европа ни гледа и ако няма стабилна политическа обстановка, нищо няма да се получи.

Чувам, че тези с по 4-5-9 процента искали да правят нещо антиБорисов. Но си спомнете какво стана с Орешарски. Всички казват, че признават изборите. Имаше организация, справиха се хората.

Така че мои мили опоненти, познавам ви всичките, всички сте работили с мен, израдвайте се, вече сте в парламента. Нали това беше зорът още от лятото. Ето видяхте, най-мирната, позитивната, толерантната кампания я проведохме ние. И се извинявам на медиите, че използваме този начин на разговор. И това не е добра практика. Нали не се съмнявате, че при този изборен резултат може да имаме 40-50 млади, умни и красиви симпатизанти на ГЕРБ, които да ви преследват, като чакали.

Аз ви предлагам мир, да сложим експертите и да поемем отговорност и да направим за България до декември максимални усилия да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре. Тогава вече всичко е наясно. Това е моето предложение към всички – порадвайте се 2-3 дена и след помислете. Може ли да се обединим в името на държавата. Дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа“, заяви Борисов.

 

Твоят коментар