Близо 200 участници от България и Румъния показаха своите ретро возила в Русе

Общо 196 участници от България и Румъния се включиха в седмото поредно издание на Парада на ретро автомобили и мотоциклети в Парка на младежта в Русе.

4 големи награди и десетки по-малки отличия бяха раздадени на собствениците на най-атрактивните возила, сред които леки и товарни автомобили, кемпери, мотоциклети, велосипеди и детски колички с ретро визия. Наградата на кмета на Община Русе получи Петър Георгиев от Добрич. Той бе награден лично от заместник-кмета Златомира Стефанова за своя запомнящ се джип „Уилис“. Наградата на Фондация „Русе-град на свободния дух“ отиде при Стоимен Генчев за неговата „Варшава“.
Най-важната, наградата на публиката, получи Тенчо Ангелов със свoя кабриолет Фолксваген 1303, а тази на съорганизаторите от Авто-мото клуб „Русчукъ“ грабна румънецът Стан Раул, чийто автомобил е от 1979 година.

По случай парада Музеят на транспорта в Русе стана домакин на първия в страната семинар по теми, свързани с историята на автомобилите и новите технологии за консервация и реставрация.
За най-малките посетители бе създадено ателие на открито, в което те пресъздаваха в цвят любимите си коли от миналото. Друга атракция бе тролейбусът на „Общински Автотранспорт“, върху който всеки желаещ можеше да нарисува по нещо. За ретро духа допринесе и модното ревю на учениците от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, а за музиката се погрижиха група „Сода Акустик“.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар