„Бистришките тигри“ на Борисов се разпускат, удариха ги финансови затруднения

„Витоша“(Бистрица), за чиито ветерани играе министър-председателят Бойко Борисов, се разпуска. 

Отборът прекратява участието си във Втора лига. Треньорите и футболистите са уведомени от ръководството за това, че „тигрите“ се разпускат, предаде бТВ. 

 

Това се случва след изиграването на 8-ия кръг в първенството, като футболистите и треньорите в клуба вече са били уведомени от ръководството, че отборът се разпуска.

В момента „Витоша“ заема 13-о място в класирането след победа и три равенства в осем мача. Преди седмица клубът се раздели с треньора Асен Букарев, а на негово място застана Костадин Ангелов.

Именно под ръководството на Ангелов „бистришките тигри“ спечелиха промоция за Първа лига през 2017 г. След три сезона в елита обаче тимът изпадна във второто ниво на родния футбол, тъй като завърши на последно място в класирането.

След оттеглянето на „Витоша“ Бистрица Втора лига остава с 16 отбора. Сезонът започна с тим по-малко след отказването от участие на „Дунав“ Русе, който изпитва финансови затруднения.

Занапред „Витоша“ Бистрица, за чиито ветерани играе премиерът Бойко Борисов, ще развива само детско-юношеската си школа.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар