Бившият зам.-екоминистър Красимир Живков е върнат в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд отмени протоколно определение на Специализиран наказателен съд, с което е била изменена мярката за неотклонение по отношение на бившия зам.-екологичен министър Красимир Живков от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 15 000 лева.

 

Това съобщиха от пресслужбата на съда.

 

В крайна сметка, Живков остава в ареста, като определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Бившият заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше сред арестуваните при специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в София, Русе, Плевен и Монтана на 28 май.

 

Арестувани тогава бяха и братята Атанас и Пламен Бобокови. Единият от тях – Атанас, и в момента е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар