Бенатова ядоса проф. Ангелов и ген. Мутафчийски на брифинга / ВИДЕО

Миролюба Бенатова вся смут и меко казано раздразни министър Костадин Ангелов и ген. Мутафчийски. Ето какъв въпрос зададе към министъра:

„Имате ли информация за проверка на Здравната каса по отношение на правителствена болница и „епидемия“ от емболия и тромбоза на долните крайници по клинична пътека 20.1. Има ли наплив на спешни пациенти с такъв случай през последните седмици“

„Не си спомням Здравната каса да се отчита на министъра. Тя няма такова законово задължение. Ние ще направим тази проверка и ще ви дам отговор“, отговори проф. Ангелов.

Миролюба Бенатова продължи с друг въпрос:

„Лесно ли се допуска техническа грешка 65 пъти на стойност 260 000 хиляди лева. Лесно ли се допуска такава грешка при отчет“.

Последва мълчание, което се наруши от ген. Мутафчийски:

„Какъв отговор очаквате на хипотези? Не разбирам какво искате да кажете. Не ми е известно за какво питате. Струва ми се невероятно“.

„Kaк очаквате министърът на здравеопазването да коментира проверки на независима институция. Аз не съм директор на болница и не разбирам вашия въпрос. Явно правите разследване и аз не знам в основата какво се състои“, ядоса се проф. Ангелов.

Твоят коментар