Баща обезглави зверски учител на сина си в Париж заради каррикатура на Мохамед

Френските антитерористични звена съобщиха, че разследват нападение, при което мъж е убит в покрайнините на Париж, а нападателят е застрелян от полицията, съобщи АФП.

Престъплението е извършено около 17 ч. местно време в близост до училище в западно предградие на столицата.

Информацията на Le Parisien от полицейски източници първоначално гласеше, че жертвата с обезглавена, но по-късно се появиха и твърдения, че е с открита с прерязано гърло.

Става дума за учител, идентифициран като „Самуел П.“ Нападателят пък е баща на един от учениците му. Британският „Дейли Мейл“ твърди, че според „източници от Руската федерация“ той е от чеченски произход.

 

Според Le Parisien наскоро преподавателят е изнесъл урок за свободата на мисълта и на словото, като е показвал пред учениците карикатури на Мохамед.

 

Информацията се потвърждава и от пост в „Туитър“ от 9 октомври. Той съдържал видеозапис на мъж, който разказва, че дъщеря му, мюсюлманка – една от ученичките в класа, била шокирана от действията на учителя.

Зверството е извършено с кухненски нож в Конфланс-Сент-Онорин, предградие на около 25 мили от центъра на Париж. Все още няма данни за очевидци, но Le Parisien цитира свидетелски показания, според които нападателят крещял „Аллах Акбар“ или „Бог е велик“.

Първоначално полицейски екип реагирал на съобщение за „подозрителен мъж“ с нож, който се навърта около училище. Засекли го в близост до мястото на нападението, но той отказал да се предаде, заплашил полицаите и успял да избяга в отстоящо на около 3 км градче. Там попаднал в капан. Неофициални източници твърдят, че тогава той извадил пистолет и заплашил полицаите, а в отговор бил застрелян с 10 куршума. Сапьори са проверили дали към тялото му няма прикрепено взривно устройство. 

Полицията все още не потвърждава детайли по изнесеното в медиите. Официално е съобщено, че прокурори вече третират нападението като „убийство, свързано с терористична организация“. 

 

Антитерористичната прокуратура е сезирана за атаката. Вътрешният министър Джералд Дарманин, който замина на визита в Мароко, се завърна по спешност в Париж.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар