Баба даде над 6 бона на ало измамници за ваксина срещу COVID-19

Пенсионерка от русенско село брои 6600 лева на телефонни измамници, които се възползвали от страха й от коронавируса. За случая съобщиха от полицията в Русе.

Вчера сутринта на домашния телефон на 89-годишната жена се обадил непознат мъж, който се представил за главен лекар на болницата в Свищов. Мнимият доктор обяснил, че племенникът й е болен от COVID-19 и трябва да му се постави животоспасяваща ваксина срещу инфекцията. Разговорът продължил с друг мъж, чийто глас пенсионерката оприличила на този на племенника си. Плачейки, той се молел да му помогне.

След това отново се включил „докторът“, който я разпитвал с какви пари разполага. След като станало ясно, че жената държи в дома си 6600 лева, мъжът я накарал да опакова в найлонова торбичка 6500 лева, а отделно да нагласи 100 лева за шофьора, който ще вземе парите и ще ги занесе в болницата.

Към 13,00 часа пред дома ѝ дошъл непознат човек и жената му дала парите, както било уговорено. Час и половина след предаването на сумата пенсионерката се усъмнила, че е измамена и подала сигнал в Районното управление в град Бяла. По случая се води разследване.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар