А1 ще компенсира засегнатите от аварията на 8 юни

А1 обяви, че ще компенсира клиентите си, които са били засегнати от аварията на 8 юни. Телекомът предвижда 20% отстъпка от месечния абонамент.

Вероятно някои от вас са разбрали, че на 8 юни вечерта два отделни инцидента – токов удар и пожар в електрическата мрежа в София, причиниха техническа авария, която е засегнала част от клиентите на домашен интернет и телевизия на А1.

Тези инциденти са предизвикали временни прекъсвания на услугите в различни части на страната.

А1 предлага на засегнатите си клиенти 20% отстъпка от месечния им абонамент за интернет и телевизия, която може да се заявяви на сайта на компанията на адрес https://www.a1.bg/compensation-form-fix

Сериозни проблеми имаше и за клиентите на Булсатком, като от оператора обявиха, че са възстановили всички услуги на територията на Хасково, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Благоевград, Стара Загора, Варна, Добрич, Велико Търново, Пазарджик. Все още се работи по възстановяване на услугите в Габрово, Плевен, Севлиево, Шумен, Белослав, Девня, Тервел, Карнобат, Русе, Провадия, Търговище, Разград и Ивайловград.

В София, все още не работят част от Дружба, Младост, Надежда, Обеля, Хиподрума, Дианабад и Стрелбище.

Има вероятност трафикът по вдигнатата мрежа да е натоварен и да има смущения в IPTV, обясняват от Булсатком, като съветват клиентите да рестартират оборудването си.

Очаква се всички услуги да бъдат пуснати до 13:00 часа днес.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар