Арестуваха общинския съветник и областен лидер на ВМРО Стефан Послийски при акцията в Пловдив

Общинският съветник и областен шеф на ВМРО Стефан Послийски е бил задържан във връзка с акцията в Басейнова дирекция – Пловдив тази сутрин, съобщи  bTV.

 

Общинският съветник Стефан Послийски е бил арестуван днес в Пловдив. Послийски е задържан като съучастник в организирана престъпна група. По всяка вероятност арестът е във връзка с разследването на злоупотреби и корупция в „Басейнова дирекция“, информира „Марица“.

Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник. Той е областен председател на структурата на патриотите и член на Контролния съвет на Фондация 2019. В Общинския съвет оглавява групата на ВМРО. Според запознати той е близък до арестуваната шефка на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

Градският лидер на ВМРО Борислав Инчев нито потвърди, нито отрече новината. Той заяви, че ще коментира след като получи официална информация. 

Към момента не е ясно каква е конкретната причина за задържането му.

Днес полиция влезе в сградата на дирекцията в града под тепетата. Операцията се провежда под ръководството на главния прокурор Иван Гешев, в нея участва и Антикорупционната комисия.

Към обяд нямаше информация за задържани. От вътре обаче бяха изведени трима души.

Акцията е продължение на действията на прокуратурата от предишните дни. В понеделник беше арестувана директорката Цветелина Кънева.

Снощи тя е била пусната на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв., а днес отново арестувана. Прокуратурата ще иска отстраняването ѝ от длъжност.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар