Арестувани митничари и гранични полицаи в спецакция на „Капитан Андреево”

При спец акция на ГКПП Капитан Андреево днес са задържани гранични полицаи и митничари, това съобщава Haskovo.live, цитирайки източници от полицията.

 

Акцията е съвместна на ГДБОП и Вътрешна сигурност на МВР, под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

 

Към момента е ясно, че са арестувани служители от една смяна на гранична и митница.

 

Не са им повдигнати обвинения все още, затова няма и официално съобщение за резултатите от акцията.

 

По неофициална информация става въпрос за схема, при която митничалите са пропускали стоки извън регламентите.

Тепърва ще се установява от колко време е действала групата.

По време на акцията са били претърсени домовете на задържаните в Свиленград и Харманли.

 

Междувременно свиленградският сайт stmost.info съобщава днес, че по девет души ще се състезават за един свободен щат в обявения от Агенция „Митници“ конкурс.

 

Общо 75 души са подали документи за участие в обявения от Агенцията конкурс за седем бройки за длъжността „инспектор“ за Митнически пункт Жп гара Свиленград.

 

След проверка на изискваните документи допуснати до надпреварата са 64-ма, останалите 11 не са отговаряли на изискванията за образователен ценз. Мераклиите за работа в системата на митниците са предимно от областта – Хасково, Харманли, Свиленград и др.

 

Работните места са в сектор „Рентгенови системи“, отдел „Борба с наркотрафика Южна морска“, Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, Централно митническо управление.

 

Конкурсът ще се проведе посредством решаване на тест; изследване за професионална и психологическа пригодност; тест за интегритет. Кандидатите, които след извършване на изследването за професионална и психологическа пригодност не са преминали елиминаторния праг на етапа, не се допускат до следващия заключителен етап – интервю.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар