Антон Кутев: За първи път виждам Борисов толкова безпомощен

Аз не казвам, че премиерът Борисов е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва. Самият факт, че вкарва в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен.

Това каза пред bTV Антон Кутев от БСП по повод коментара на Борисов за публикацията в испанския в.“Ел Периодико“ за разследване за пране на пари в особено големи размери и намесата на неговото име.

„Ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока. Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, уточни социалистът.

По думите му притеснението на българския премиер идва от факта, че става въпрос за разследване на европейска полиция и прокуратура и той не може да има никакво въздействие върху това.

На въпроса дали не е възможно публикациите да са кампания за набедяване Кутев отговори: „Възможно е и това да става, но аз си спомням много добре момента, когато избухна скандалът с Мишо Бирата – тогава си мислих, че властта ще се търкаля по улиците… Тогава Борисов се измъкна, като всички служби започнаха да разследват не дали премиерът се е обадил, спряла е проверката и е ощетил проверката, а дали записът е автентичен.

Най-вероятно сега ще се съсредоточим върху подобни неща. Прокуратурата ще се заеме с въпроса, няма как да не се заеме, след като се е заела вече испанската, и ще започне да разглежда кой го е пуснал, има ли руска връзка, шпиони участват ли. Няма да се заеме с основния въпрос всъщност – има ли пране на пари… Аз не казвам, че премиерът е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва, не само срещу враговете на Пеевски, каза още той.

Антон Кутев коментира и предстоящите избори за лидер на БСП на 26 април.: В БСП има комунисти, анархисти, социалдемократи. Дойде сегашното ръководство и ги разхвърли, а трябва да ги обедини. Това каза народният представител от БСП Антон Кутев .

Няма да се кандидатирам за председател на БСП. Когато в лидерската битка влиза нещо, което наричам популизъм от една страна и организационен ресурс от друга, тези две начала са толкова силни, че не остава място за трето, обясни Кутев.

По думите му никога не е правен пряк избор за председател на БСП. „Прекият избор изкарва лидера над конгреса“, каза още той.

Най-важният въпрос е не кой ще бъде лидерът, а какво ще бъде ръководството, каза още депутатът от БСП.

Твоят коментар