Андрей Новаков за резолюцията: Шамарът не беше европейски, а български

Шамарът не беше европейски, а български. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в предаването „Панорама“ по БНТ по повод резолюцията на Европарламента срещу България.

„Това беше българска инициатива, прокарана и писана от българи, така че не знам доколко е европейска. Според мен това издава едно чувство на малоценност, липса на национално самочувствие и се превърна в атака срещу цялата страна“, обясни евродепутатът.

„Никога не сме крили, че проблеми има, въпросът е как работим за тяхното решение. Ние сме предприели стъпки за това“, категоричен бе Новаков.

„Тук беше интересна политическата механика – един от дясно и един от ляво се събраха за това, със стремеж да блеснат в праймтайма. Това не е начинът, по който се защитава национален интерес“, смята Новаков.

„Де юре тази резолюция няма да промени нищо. Политически последствия обаче ще има“, обясни евродепутатът.

„Няма да останем глухи за исканията на хората, ще се адаптираме за следващите избори“, допълни той.

„Това стартира като атака срещу правителството, но се превърна в атака срещу цялата страна. Никога не сме се крили, че проблеми има, но не мисля, че тази резолюция решава който и да било проблем“, каза евродепутатът.

„Ние не сме черната овца и трябва да спрем да се презентираме като такива“, каза още Новаков.

Политически последствия от резолюцията според него ще има.

„Идва нелека зима и да оставиш неработещи институции ще е безотговорно, какво би станало при едно служебно правителство“, коментира още Андрей Новаков.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар