Американец намери 50-годишно писмо в бутилка от руски моряк

Американец намери бутилка с писмо, хвърлена в морето преди 50 години, съобщи Нова телевизия.

Посланието в нея било на руски, който Тайлър Иванов учил като дете. Познати му помогнали да преведе текста.

В него руски моряк на име Анатолий Боцаненко написал адреса си и покана да се свържат с него. Той поздравява човека, намерил бутилката, с пожелания за добро здраве и успешно плаване. Датата била 20 юни 1969 година. Анатолий бил морят на кораба „Сулаг“.

 

Тайлър Иванов се натъкнал на бутилката, докато търсил дърва за огрев на около 32 км западно от дома си в село Шишмарев. Трудно отвинтил старата капачка. Според медиите положил доста усилия, за да отвинти пластмасовата тапа и да изкара корковата тапа. Силата в ръцете му не достигнала и употребил и зъбите си – пише в. „The Nome Nugget“.

От вътре била суха и миришела на нещо, което Тейлър определя като вино или някакъв стар алкохол. Бележката била съвсем суха и чрез нея подателят се обръща с молба към този, която я намери – да му пише на посочения адрес. Желае му здраве и уточнява откъде пише.

Бутилката стана новина в Русия, където медиите започнаха да търсят автора. Оказало се, че той живее чак на Кримския полуостров, в град Севастопол, и вече е на 86 години. Новината направо го просълзила.

 

„Изглежда като моя почерк. Със сигурност! Източен индустриален риболовен флот!“ – казва той пред руския тв канал „Русия 1“. 

Капитанът, наблюдавал и строителството на кораба, плавал на „Сулак“ до 1970 г.

Страхотно е как една малка снимка води до такава история – казва Иванов, който се е вдъхновил да направи подобно нещо. Да пусне писмо в бутилка, заедно с децата си, за да видят къде ще попадне то.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар