Алексей Навални се разходи в парка след изписването си от болница в Германия

Критикът на Кремъл Алексей Навални публикува днес в Инстаграм своя снимка – седнал на пейка в парка след изписването си от болница в Германия, където бе лекуван след предполагаемо отравяне с нервнотоксичен агент.

44-годишният опозиционер съобщи, че смята всеки ден да ходи на физиотерапия и може да премине лечение в център за рехабилитация, за да възстанови двигателните си функции, включително пълната подвижност на лявата си ръка.

В Инстаграм Навални каза, че тренира, за да възстанови равновесието си, като стои известно време на един крак, и благодари на лекарите от берлинската болница „Шарите“.

„Всякакви забавни неща се случват с мен. Например, не мога да хвърля топка с лявата ръка. Мога да я хвана, но не мога да я хвърля. Мозъкът просто не може да извърши това движение“, написа Навални.

Той отбеляза, че е бил „ужасно разстроен“, когато германските лекари за първи път му дали да се погледне в огледалото след 24 дни в реанимацията и 16 дни в кома.

„Но медиците продължиха да вършат чудеса. Работих с физиотерапевт, хранех се, опитвах се да спя повече, което все още е най-големият проблем“, разказа той.

 

Източник: Новини.бг

 

„>


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар