Аврамова: МС отпусна близо 420 млн. лв. за изграждане на скоростен път между Мездра и Ботевград

Със задоволство искам да съобщя за едно ново решение днес с постановление на Министерски съвет, с което се даде зелена светлина за реализацията на скоростен път от Мездра до Ботевград. Максималният размер на ангажиментите, които АПИ може да поеме за сключване на договори с изпълнителите, е до 419 327 906 лева. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет регионалният министър Петя Аврамова, предаде Novini.bg

 

,,Аз не мога да скрия своята радост, че стартираме този участък от пътя Видин – Ботевград, който е част от републиканската пътна мрежа, където има много остри завои и се правят много рискови изпреварвания и има много катастрофи“, посочи тя.

 

Аврамова информира още, че ще бъдат изградени кръгови кръстовища при Мездра, Германци, Ребърково и Ботевград. Предвидено е също така изнасяне на трафика извън населените места като мярка срещу шума и замърсяването, така че обходите ще бъдат изградени при Люти дол и Пчелица, като при Люти дол ще има и две тунелни съоръжения.

 

Регионалният министър допълни, че за изграждането на Лот 1 от инфраструктурния проект ще бъдат отпуснати 132 999 946 лева без ДДС, а стойността на Лот 2 ще бъде в размер на 222 479 922 лева без ДДС, като договорите предстои да бъдат сключени и да стартират залегналите в тях дейности.

 

Министър Аврамова изрази увереност, че строителните работи ще започнат към края на годината и заяви, че за Северозападна България това е една много важна пътна отсечка, която от години е чакана и че това е път, който е приоритет за правителството.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар