Авиокатастрофата в Украйна: Пилотът докладвал за проблем преди удара

Само един човек е оцелял при катастрофата на военен самолет в украйна снощи. Останалите 26 души на борда са загинали. По всяка вероятност инцидентът се дължи на технически проблем. Черните кутии са открити и се очаква да изяснят точната причина, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът станал докато самолетът „АН-26” се опитвал да кацне на военното летище в Чугуев, в района на Харков. Машината се разбила близо до магистрала. Пет минути по-рано един от пилотите докладвал за повреда в левия двигател на двумоторния самолет.

„Пътувахме към Чугуев, когато самолетът падна точно пред нас. Не знаехме какво е станало. Горящ човек изскочи навън”, разказа очевидец.

Самолетът изпълнявал учебен полет и на борда му се намирали общо 27 души, 7-членен екипаж и 20 кадети от академията на военновъздушните сили. Очевидци разказват, че двама души скочили от самолета, когато бил на малка височина. Тежко пострадалите били настанени в болница, но днес единият от тях починал.

Президентът на Украйна пристигна днес на мястото на катастрофата и призова за бързо изясняване на причините за катастрофата.

„Създадохме разследващи комисии, които включват пилоти, представители на министерствата на отбраната, на вътрешните работи, на главната прокуратура и на държавното следствие”, посочи Володимир Зеленски.

Той посети в болницата единствения оцелял, който е с множество травми, но без опасност за живота. До изясняване на причините за падането на самолета се спират полетите на „АН-26” и подобните модели.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар